Често задавани въпроси

В. Как да стана абонат на услугите на DCCorporation?
О. Като попълните онлайн заявката за включване, позвъните на телефон 07001 99 33 или посетите някои от офисите на компанията, чиито адреси може да откриете в раздел "Контакти ".


В. Какви договори предлага компанията относно ползването на услугите във времето?
О. DCCorporation предлага срочни и безсрочни договори , съобразени с нуждите и желанията на клиентите.


В. Мога ли да си включа само цифрова телевизия?
О. Не, кабелната телевизия е основна услуга, останалите се надграждат след нея.


В. Трябва ли да ми бъде инсталирано допълнително устройство , за да ползвам услугата цифрова телевизия?
О. Да, за да ползвате тази услуга е нужно да се ползва допълнително устройство – цифров приемник или САМ – модул.


В. Как се ползва услугата цифрова телевизия чрез цифров приемник?
О. До телевизионния приемник се монтира цифров приемник, който се свързва с него посредством нискочистотен кабел. Предоставя се дистанционно управление , чрез което можете го управлявате. Телевизионният приемник служи за екран и не влияе на управлението на телевизионните канали и функции на цифровото устройство.


В. Как се ползва услугата цифрова телевизия чрез САМ – модул?
О. В телевизионния приемник се поставя САМ – модул , който да отключи кодираните канали . Всички настройки се осъществяват посредством телевизионния приемник . Ако той може да поддържа дадена функция , клиента ще може да се възползва от нея и обратно. Ако телевизионния приемник разполага с DVB-C тунер и разчита MPEG 4 формат , то клиента ще може да ще възползва и от излъчваните в мрежата на DCCorporation HD – канали.


В. Нужно ли е да имам модем, за да ползвам кабелен интернет?
О. Да, услугата кабелен интернет включва използването на  кабелен модем, който DCCorporation предостявя за ползване в рамките на договора.


В. Какви скорости се предлагат?
О. DCCorporation предоставя на своите клиенти скорост на "даунлоуд" до 200 Mbps, в зависимост от тарифния план и избраната услуга.


В. Статични или динамични са IP адресите в мрежата при ползване на кабелен интернет чрез модем?
О. IP адресите са реални и се разпределят динамично. Ето защо е необходимо настройките на TCP/IP протокола да са направени за автоматично взимане на IP адрес. Не се налага никаква друга настройка на TCP/IP протокола.


В. Статични или динамични са IP адресите в мрежата при ползване на услугата оптичен интернет?
О. Всеки клиент получава реален IP – адрес, който остава непроменен за времето на ползване на услугата. Необходими са настройките на TCP/IP протокола, да са направени за автоматично взимане на IP адрес. Не се налага никаква друга настройка на TCP/IP протокола.


В. Кои операционни системи поддържате?
О. Независимо от вида на избраната от клиента услуга – кабелен или оптичен интернет , той може да работи с всяка операционна система, поддържаща TCP/IP, която използва динамично получаване на IP адреса. Ето защо, потребителите могат да имат достъп, чрез компютри с операционни системи, като Linux, Windows 98/МЕ/2000/2003/XP/Vista и Windows 7, както и Mac OS 8.5, 8.51, 8.6 или 9.


Какво трябва да направя, за да настроя кабелния модем?
О. Нищо. Пълната настройка на модема се извършва автоматично от Оператора, по време на процеса на регистриране.


В. Какво трябва да направя, за да настроя компютъра или рутера при ползване на оптичен интернет?
О. Да се свържете с наш оператор на 24- часовия телефон за връзка с нас 07001 99 33 и да издиктувате MAC- адрес на свързаното към мрежата устройство.


В. Мога ли да използвам wireless рутер?
О. Да. Рутерът е самостоятелно устройство, което е част от компютърните мрежи и служи за управление на разпределянето на трафика, между различни компютри от дадена мрежа. Всеки рутер, като мрежово устройство, притежава собствен уникален MAC- адрес. Ето защо, той може да вземе реален IP- адрес, а след това да маскира с нереални IP- адреси компютри, които в мрежата ще се представят с реалния IP- адрес на рутера.


В. Какъв интернет мога да си включа, ако не искам да ползвам услугата кабелна телевизия?
О. DCCorporation предоставя самостоятелно ползване на кабелен и оптичен интернет, в зависимост от нуждите и желанията на клиента.